
 

 

2019 兆豐全國業餘高爾夫夏季錦標賽                                          

碼數本之使用公告 

2019/05/23~2019/05/24 

NOTICE TO PLAYERS 

有關使用碼數本之規範請球員注意以下相關規定

4.3a/1  

Limitations on Using Green-Reading Materials 

Purpose of Interpretation: Rule 4.3 limits the use of equipment and devices that might help a player 

in his or her play, based on the principle that golf is a challenging game in which success should 

depend on the judgement, skills and abilities of the player.  This interpretation of Rule 4.3 limits the 

size and scale of detailed putting green maps and any similar electronic or digital materials that a 

player may use during a round to help with reading his or her line of play on the putting green so 

that a player's ability to read a green remains an essential part of the skill of putting. 

 Putting Green Maps 

The player is allowed to use a putting green map or other putting green information, except that: 

• Any image of a putting green must be limited to a scale of 3/8 inch to 5 yards (1:480) or 

smaller (the "scale limit"). 

• Any book or other paper containing a map or image of a putting green must not be larger than 

4 1/4 inches x 7 inches (the "size limit"), although a "hole location sheet" that displays 9 or 

more holes on a single sheet of paper may be larger, provided that any image of a single 

putting green meets the scale limit. 

• No magnification of putting green information is allowed other than a player's normal 

wearing of prescription glasses or lenses. 

• Hand drawn or written information about a putting green is only allowed if contained in a 

book or paper meeting the size limit and written by the player and/or his or her caddie. 

 

https://www.randa.org/en/rog/2019/rules/the-rules-of-golf/rule-4#4-3
https://www.randa.org/en/rog/2019/rules/interpretations/rule-4-interpretations#4-3


 

此項修訂適用於 2019/1/1 後之高爾夫比賽 

因此如該賽事並未提供碼數本供球員使用，而球

員使用之前取得的碼數本進行比賽，可能無意間

會違反規則而遭到第一次使用罰二桿，第二次使

用取消比賽資格之處罰。 

球員如自行製作筆記本請符合規則規定之尺寸 

4 1/4 inches x 7 inches(內) 

因細節複雜，如經檢舉，委員會將進行查證，

因此建議所有選手謹慎注意本規則以免損失權

益。 

敬請所有參與賽事之人員知悉 
如有疑問請洽賽事辦公室 

謝謝合作 

 

比賽委員會 


